Ο Π.Κουρουμπλής για γραφειοκρατία,πολυνομία και νέο εκλογικό νόμο

jshkjhΚεντρικός στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να καταπολεμήσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο, όπως η γραφειοκρατία και η πολυνομία, τόνισε στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Αυτή τη στιγμή το δημόσιο αναγκάζεται για τις συναλλαγές του να παρέχει 11.000.000 πιστοποιητικά έγγραφα, ένα τερατώδες μέγεθος», επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι στόχος του Υπουργείου (εντός του 2016) είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε το δημόσιο να καταστεί πιο λειτουργικό, αποτελεσματικό και διαφανές.

Τα βήματα προς την εξυγίανση, την πάταξη της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας

– Πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαλειτουργία των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του δημοσίου, που θα έχει ως στόχο την αποδέσμευση του πολίτη – όσο δυνατό μεγαλύτερη – από τις συναλλαγές του με τον «γκισέ» του δημοσίου.

– Θα συσταθεί την επόμενη εβδομάδα επιτροπή για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και των διοικητικών εντολών, στόχος της επιτροπής είναι να κλείσουν επιτέλους τα «παραθυράκια» στην χαοτική πολυνομία του ελληνικού δημοσίου, η διαφάνεια στις συναλλαγές και η πιο αποτελεσματική οργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε: «Το ζητούμενο είναι ότι αλλαγή κάνουμε να μπορέσουμε να προτρέψουμε το 40% των πολιτών που απέχουν από τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών να συμμετέχουν».

«Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανένα», τόνισε, «δεν θα ακολουθήσουμε την πρακτική των προηγούμενων, που επέβαλλαν αλλαγές στον εκλογικό νόμο σύμφωνα με τα συμφέροντα του κυβερνώντος κόμματος». «Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα ανοίξει και ο διάλογος για τον εκλογικό νόμο», σημείωσε.

Σχετικά Νέα