Ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός Ντ. Ντε Βιλπέν στηρίζει Μακρόν

Ότι στηρίζει τον κεντρώο, ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ένας συντηρητικός γκολικός ο οποίος είχε αντιταχθεί στα σχέδια των ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

 

«Υπάρχει ένας νέος δρόμος, τον οποίο θέλει να ανοίξει ο Εμανουέλ Μακρόν, και είναι αυτός της ενότητας» είπε ο Βιλπέν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien.

Πρόσθεσε ότι, αντιμέτωπος με το παραδοσιακό κομματικό σύστημα της αριστεράς και της δεξιάς το οποίο είναι όμηρος των δικών του διαιρέσεων και των άκρων που είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν σε πλήρεις ανατροπές, το να επιλέξει τον Μακρόν ήταν κάτι το εύλογο.

Ο Βιλπέν ήταν πρωθυπουργός το διάστημα 2005-2007, υπό την προεδρία του Ζακ Σιράκ. Έγινε όμως γνωστός διεθνώς το 2003, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και, με μια παθιασμένη ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσε την άρνηση του Γάλλου προέδρου να συμμετάσχει σε πόλεμο εναντίον του Σαντάμ Χουσέιν στο Ιράκ.

Σχετικά Νέα