Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούν 10th, 2016

Ο Πρόεδρος της Βουλής τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο

αρχείο λήψηςΟ Πρόεδρος της Βουλής κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσωλείο, όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο νεκρών.

Αμέσως μετά, ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι «Θα έπρεπε όλοι οι συμπολίτες μας, σήμερα, να ακούσουν τον τραγικό κατάλογο αυτής της θηριωδίας που συντελέστηκε λίγο πριν ηττηθεί και επίσημα η Γερμανία. Η μνήμη μας, η ζωντανή μνήμη αυτού του έθνους, του λαού μας, δεν μπορεί παρά να ζητάει δικαίωση στο όνομα αυτών των συμπολιτών μας, αρκετοί από τους οποίους ήταν μόλις γεννημένοι, χωρίς ονόματα, άλλοι μικρά παιδιά, μεγάλοι, ολόκληρες οικογένειες».

«Η Βουλή εργάζεται, και το γνωρίζουμε όλοι αυτό, εδώ και τρεις περιόδους, με Ειδική Επιτροπή για το θέμα των Γερμανικών Επανορθώσεων. Βρίσκεται στη φάση της εκπόνησης του πορίσματος και μιας εξωστρεφούς δραστηριότητας, μιας πολιτικής εξόρμησης, θα έλεγα, σε όλη την Ευρώπη, σε όλα τα κοινοβούλια, έτσι ώστε νομικά, θεσμικά, ηθικά και πολιτικά να μείνουν ζωντανά τα αιτήματα και οι ενέργειες οι οποίες θα δικαιώσουν άμεσα αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ενεργές αυτές οι διεκδικήσεις και εργαζόμαστε ώστε να δικαιωθούν» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη δήλωση του.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo