Ο Ομπάμα πίεζετη Μέρκελ για διάσωση της Ελλάδας

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ασκούσε πιέσεις στο Βερολίνο για να διασωθεί η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε Γερμανός διπλωμάτης στη γερμανική Bild.

«Στην κρίση του ευρώ οι άνθρωποι του Ομπάμα ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο να μην αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει. Ζητούσε (από τη Γερμανία) να συμφωνεί σε όλο και περισσότερα πακέτα διάσωσης – υπό το φόβο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο αξιωματούχος στη Bild, ενόψει της συνάντησης της Άνγκελας Μέρκελ με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, ο Γερμανός διπλωμάτης επέμεινε ότι ο Ομπάμα ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στους φίλους της Αμερικής, παρά στους αντιπάλους. Συγκεκριμένα, είπε ότι «ο Ομπάμα ήταν ένας πρόεδρος που ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στους φίλους της Αμερικής από ό, τι στους αντιπάλους της Αμερικής».

«Και τώρα Tραμπ. Μια συνάντηση που είναι εξίσου σημαντική για την καγκελάριο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ» γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Στην Ευρώπη, μπορείτε πάντα να νομίζετε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την εσωτερική πολιτική, υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ μιλώντας στη Bild, αλλά το αντίθετο ισχύει. «Στις ΗΠΑ ανησυχούμε για την αστάθεια στην Ευρώπη και την άνοδο των λαϊκιστών», καταλήγει.

Σχετικά Νέα