Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 8th, 2016

Ο Ομπάμα εκφράζει την πεποίθησή του για εξομάλυνση των σχέσεων Βρετανίας-ΕΕ

obamaΟ Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η συμμαχία των ΗΠΑ με τη Βρετανία θα διατηρηθεί, τονίζοντας ότι το Brexit εγείρει πολλά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν για την ομαλή μετάβασή τους σ΄ ένα νέο επίπεδο σχέσεων.

Για το ΝΑΤΟ, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η Βρετανία θα παραμείνει ένα από τα πιο ικανά μέλη της συμμαχίας, σε αμυντικό επίπεδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη επιβεβαίωσης από το ΝΑΤΟ της υποστήριξης της συμμαχίας σε κάθε κράτος-μέλος της, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και ενίσχυσης της υποστήριξης προς την Ουκρανία, σύμφωνα με την εφημερίδα “The Financial Times”.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών των κρατών-μελών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo