Ο Ν.Φίλης για ΦΠΑ στην εκπαίδευση

FPAΟ υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega,δήλωσε ότι στη συνάντηση που είχε με την τρόικα δεν υπήρξε συζήτηση για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ούτε αναφορά,τονίζοντας ότι τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τον διαπραγματεύεται το υπουργείο Οικονομικών με τους δανειστές και όχι το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Φίλης ερωτηθείς για τη δήλωση του περί “πενταροδεκάρων” επανέλαβε ότι “ήταν ένα σχήμα λόγου”. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν μια οικογένεια επιβαρύνεται σοβαρά είπε: “Όχι σοβαρά…Είναι αναλόγως το εισόδημα του καθενός. Ένας ο οποίος έχει 60-70.000 εισόδημα με 500 και 700 ευρώ το χρόνο δεν είναι σοβαρή επιβάρυνση”.

“Τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων και γενικότερα των εργαζομένων δεν πηγαίνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση” τόνισε ο κ. Φίλης προσθέτοντας: “Όποιος θεωρεί ότι τα 700 ευρώ το χρόνο είναι απαγορευτικά για να κρατήσει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα κάνει την επιλογή του ο άνθρωπος”.

O υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως το θέμα είναι να αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο. “Δεν γίνεται να εξυπηρετήσουμε έναν δογματισμό, που λέει πως ό,τι είναι καλό είναι καλό και ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό. Αν χαθεί η εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο χάνεται η εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία”.

“Η εικόνα που έχει ο μέσος Έλληνας είναι μίας διαλυμένης παιδείας; Αδικείται η δημόσια εκπαίδευση και αυτός ένας από τους λόγους που στέλνουν τα παιδιά στο ιδιωτικό. Αποτελεί κοινωνική επιλογή το ιδιωτικό σχολείο. Το φροντιστήριο της γειτονιάς είναι διαφορετική περίπτωση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.

Σχετικά Νέα