Ο Ντ. Τραμπ θα είναι παρών τον Απρίλιο στη Σύνοδο της Αμερικής στο Περού

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει τον επόμενο μήνα την πρώτη του περιοδεία στη Λατινική Αμερική, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των κρατών της Αμερικής στο Περού, δήλωσε την Παρασκευή αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Με την ευκαιρία της συνόδου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ταξιδέψει στην Μπογκοτά, στην Κολομβία, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα αναμένεται να κυριαρχήσει στη Σύνοδο της Αμερικής, η οποία θα διεξαχθεί τη 13η και τη 14η Απριλίου στη Λίμα με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από τριάντα χώρες της ηπείρου και της Καραϊβικής.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας βρίσκονται στο ναδίρ. Η Ουάσινγκτον, που καταγγέλλει ένα “διεφθαρμένο και εχθρικό καθεστώς” στο Καράκας και χαρακτηρίζει τον σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο “δικτάτορα”, έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις σε βάρος κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησής του.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν εξάλλου την απόφαση της συμμαχίας της αντιπολίτευσης, της Δημοκρατικής Ενότητας να απόσχει από τις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου, διότι όπως λέει θεωρεί ότι η διαφάνεια της διαδικασίας δεν είναι εγγυημένη.

Ο Μαδούρο διαβεβαιώνει ότι επίσης θα είναι παρών στη σύνοδο αυτή, παρότι η κυβέρνηση του Περού, της οικοδέσποινας χώρας, έχει καταστήσει σαφές πως δεν τον θεωρεί “ευπρόσδεκτο”.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει προσκαλέσει επανειλημμένα τον Τραμπ να αρχίσουν “διάλογο” ή έστω μια “συζήτηση”, χωρίς ο Λευκός Οίκος να ανταποκριθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα