Ο Ντόναλντ Τραμπ αυστηροποιεί την χορήγηση βίζας εργασίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπογράφει σήμερα, ένα νέο προεδρικό διάταγμα  το οποίο θα αυστηροποιεί τη χορήγηση προσωρινής βίζας.

Σκοπός του είναι η αυστηρή τήρηση των νομικών προϋποθέσεων και διαδικασιών για την είσοδο εργαζομένων στις ΗΠΑ, ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτοί δεν εξελίσσονται σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους, που στερούν θέσεις εργασίας, από Αμερικανούς εργαζόμενους.

Εφαρμόζοντας το δόγμα «Πρώτα η Αμερική», το νέο προεδρικό διάταγμα θα καλεί για την αυστηρή εφαρμογή όλης της νομοθεσίας που διέπει την είσοδο εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό, προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση των μισθών, αλλά και των θέσεων εργασίας για τους Αμερικανούς εργαζόμενους. Το διάταγμα θα καλεί επίσης τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης, αλλά και Εσωτερικής Ασφάλειας, ν’ αναλάβουν δράση προκειμένου να εξαλείψουν τις παραβάσεις και τη διαφθορά στο μεταναστευτικό σύστημα των ΗΠΑ, ώστε να προστατευτούν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι. Παράλληλα, το νέο διάταγμα θα καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να προτείνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να διασφαλιστεί ότι οι βίζες τύπου H-1B απονέμονται σε υποψηφίους υψηλά καταρτισμένους, αλλά και με τις καλύτερες δυνατές οικονομικές απολαβές.

Ο παραπάνω αναφερόμενος τύπος βίζας, απονέμεται σε ξένους υπηκόους για την κάλυψη ειδικών θέσεων εργασίας, που απαιτούν υψηλή ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Μάλιστα η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα σύστημα κλήρωσης προκειμένου να χορηγήσει 65.000 βίζες σε ετησίως, ενώ με άλλη κλήρωση διανέμει άλλες 20.000 βίζες σε μεταπτυχιακούς εργαζόμενους.

Σχετικά Νέα