Ο νεοναζί Λαγός πίσω από τις φασιστικές επιθέσεις σε Πειραιά και Νίκαια

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό δείχνουν πίσω από τις επιθέσεις στη Νίκαια και στον Πειραιά τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που ακούστηκαν στη δίκη της Δευτέρας. Από τα στοιχεία αποδεικνύεται η δράση της ΧΑ πίσω από τις επιθέσεις στις περιοχές του Πειραιά αλλά και στο Πέραμα κατά μελών του ΠΑΜΕ, τους οποίους «έλιωσαν»

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός έδινε την έγκριση του πίσω από κάθε ενέργεια των ταγμάτων εφόδου σε επιθέσεις στο Νίκαια και στον Πειραιά.
Από τα τηλεφωνικά ντοκουμέντα προέκυψαν συνομιλίες χρυσαυγιτών όπως Πατέλης, Πανταζής, Τσακανίκας, Δεβελέκος και Μπαρέκας, που είναι στελέχη της οργάνωσης σε Νίκαια και Πέραμα, και αποκαλύπτεται πως κοινό σημείο αναφοράς ήταν επικοινωνίες τους με τον «Γιάννη» ή «κύριο Γιάννη» μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σύμφωνα με την Εφ. Συν. ήρθαν στην επιφάνεια συνομιλίες στις οποίες ακούγεται να μιλάει ο Γ. Λαγός και να αναφέρεται σε επιθέσεις σε «Πέραμα, Πειραιά και παντού».
Μάλιστα, σε μια συνομιλία ακούγεται να λέει «γαμήσαμε σήμερα τα κομμούνια στο Πέραμα» και «αυτά που ξέρανε τελειώσανε, σε Πέραμα, Νίκαια, παντού».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εντολές που δίνει ο Λαγός υπακούγονται κατά γράμμα («έχει δώσει εντολή ο Λαγός να μην κινηθούμε»), ενώ σε ένα μήνυμα που φαίνεται να έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα μέλη της τοπικής της ΧΑ στη Νίκαια ανέφερε «Εντολή Λαγού: Τα γραφεία μας δεν θα ανοίξουν».
Από τα ηχητικά ντοκουμέντα αποδεικνύεται και η δολοφονική επίθεση εις βάρος μελών του ΠΑΜΕ, που είχαν κατέβει να διαγράψουν χρυσαυγίτικα συνθήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το 902, ακούγεται το στέλεχος της ΧΑ, Σωτήρης Δεβελέκος να συνομιλεί με τον Γιάννη Λαγό και να αναφέρει ότι «τους λιώσανε». Ήταν κι ο πρόεδρος της ζώνης, τον λιώσαμε κι αυτόν» ακούγεται.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα