Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούλ 13th, 2016

Ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών

727AD17116D6BB9AC676E9A55B5381DDΣτον επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ Μπόρις Τζόνσον ανέθεσε την Τετάρτη η Τερέζα Μέι το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε έναν διορισμό έκπληξη.

Ο Τζόνσον παραιτήθηκε την τελευταία στιγμή με δραματικό τρόπο από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας. Η τοποθέτηση μίας τόσο αμφιλεγόμενης πολιτικής προσωπικότητας σε ένα τόσο σημαντικό πόστο ερμηνεύεται ως η πιο σαφής ένδειξη ότι η νέα Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη την υπόσχεσή της να ενώσει το Συντηρητικό Κόμμα μετά από το άκρως διχαστικό δημοψήφισμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει επομένως καίριο ρόλο στη διαπραγμάτευση για την έξοδο από την ΕΕ, ενώ ως επικρατέστερος Υπουργός στο νέο υπουργείο Brexit θεωρείται το παλαιό στέλεχος του κόμματος με πλούσια εμπειρία Ντέιβιντ Ντέιβις, επίσης από την ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα των Συντηρητικών.

Τη θέση της ίδιας της Τερέζα Μέι στο δύσκολο Υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει η μέχρι τώρα Υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Άμπερ Ραντ.

Νωρίτερα, η νέα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο μέχρι σήμερα Υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ αναλαμβάνει το Υπουργείο Οικονομικών στον πρώτο διορισμό στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο επί εξαετία Υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo