Ο Λευκός Οίκος απέκλεισε δημοσιογράφους από την κάλυψη του δείπνου του Trump με τον Kim

Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε σε δημοσιογράφους του Reuters, του Associated Press και του Bloomberg να καλύψουν το δείπνο του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un μετά τα ερωτήματα που έθεσαν δύο εξ αυτών στην αρχική συνάντηση των δύο ηγετών.

Τα τρία ειδησεογραφικά πρακτορεία ανήκουν στην δεξαμενή Τύπου του Λευκού Οίκου η οποία καλύπτει δημοσιογραφικά τους Προέδρους όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στην αποστολή συχνά απευθύνουν ερωτήματα στους ηγέτες και σήμερα ρώτησαν τον Trump για τη Σύνοδο και την κατάθεση στο Κογκρέσο του πρώην δικηγόρου του Michael Cohen.

Οι δημοσιογράφοι αποκλείστηκαν σε επόμενο γύρο ερωτήσεων από την κάλυψη του δείπνου εξαιτίας αυτού που η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Sanders αποκάλεσε “ευαίσθητα σημεία στις ερωτήσεις που ακούστηκαν προηγουμένως”.

Στην αρχική σύντομη συνάντηση του Trump και του Kim ο ανταποκριτής του Reuters Jeff Mason ρώτησε τον Trump τι ήθελε να πετύχει σε αυτή τη σύνοδο και εάν είχε υπαναχωρήσει στην απαίτησή του για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας. Ο Trump αρκέστηκε να απαντήσει ένα “όχι” στη δεύτερη ερώτηση. Ο ανταποκριτής του AP Jonathan Lemire ρώτησε τον Trump εάν ανέμενε να δώσει τέλος στον κορεατικό πόλεμο. “Θα δούμε”, απάντησε ο Trump. Αργότερα ο ίδιος έθεσε ερώτημα για τον Cohen επικαλούμενος αποσπάσματα από την κατάθεση που θα έδινε αργότερα. Ο Trump συνοφρυώθηκε και κούνησε το κεφάλι του.

Σχετικά Νέα