Ερντογάν: Δεν είναι ιερό κείμενο η συνθήκη της Λωζάννης

157c1c7f2afcee0abef75ab47e94ff55Ο Ερντογάν θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάννης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «A Haber» ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε πως η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο, οπότε το περιεχόμενό της πρέπει να ξανασυζητηθεί.

‘Ετσι για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα ο Ερντογάν αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Υποστήριξε ότι δεν αποτελεί «ένα ιερό κείμενη και ιερό βιβλίο» θέτοντας θέμα επαναδιαπραγμάτευσης.

«Οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα της επιβίωσης», είπε αρχικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια, η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα. Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάννης ξεκινά από αυτό το σημείο…», ήταν ακόμη μία τοποθέτηση του Ερντογάν, ο οποίος στη συνέχεια επεσήμανε: «Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάννης, όμως αυτή δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί».

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο», υπογράμμισε ο Ερντογάν και σημείωσε: «Και φυσικά θα την συζητήσουμε… Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο… Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα».

Σχετικά Νέα