Ο Δ.Παπαδημούλης βλέπει πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά

ӵ枴糧  ¯�㩡 �ݯ �믣骼 �ﳷݤ鯠�С嵞 11 ɡ�ᱟﵠ2013//  Ϡć̇ԑǓ ЁЁć̏ՋǓ ՋŕԇӠӕщƁ  (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA,εξέφρασε την πεποίθηση  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επερχόμενες εκλογές και εντολοδόχος πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης συνέχισε λέγοντας ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία με κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ όχι για να γίνει μονοκομματική κυβέρνηση αλλά για να γίνει κυβέρνηση συνεκτική στην οποία έχουν θέση πρόσωπα από ένα ευρύτερο  πολιτικό ιδεολογικό φάσμα όχι όμως εκπρόσωποι του αμαρτωλού και φθαρμένου πολιτικού προσωπικού και παρελθόντος.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι η γραμμή του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιστοιχίσουμε και το κόμμα και τα εκλογικά μας ψηφοδέλτια και το πρόγραμμά μας με τον νέο ευρύτατο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε 36,5% τον Ιανουάριο και τώρα πιθανότατα να πάρει και ψηλότερο ποσοστό,  προσθέτοντας: “Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται γερά στα ιδρυτικά μας θεμέλια, σύγχρονου ριζοσπαστικού αριστερού με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θέλει να υπερβεί τις παραδόσεις του υπαρκτού κομμουνισμού και της δεξιόστροφης σοσιαλδημοκρατίας και θέλει να δημιουργήσει την αριστερά του 21ου αιώνα”.

“Κατά τη γνώμη υπάρχει και δυνατότητα και ανάγκη προσωπικότητες από ένα ευρύτερο φάσμα – που ορισμένες από αυτές μετέχουν ήδη στην κυβέρνηση – να βρουν θέση και στα ψηφοδέλτια, αλλά υπό ένα απαράβατο όρο, την απόλυτη δέσμευση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο θα κατέβουμε στις εκλογές Είναι περίεργο κάποιος να βάζει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την Ραχήλ Μακρή ως μεταγραφή από τους ΑΝΕΛ και τώρα να μας κάνει μαθήματα αριστεροσύνης”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου, λέγοντας: “Έχω πάψει εδώ και καιρό να ασχολούμαι με τέτοιες κόνξες και καμώματα και προτιμώ να συγκεντρώνω την προσοχή σε αυτό που απασχολεί και τον κόσμο στην πλειοψηφία του. Τι θέλουν οι πολίτες; Πολιτική σταθερότητα, επιτέλους μια κυβέρνηση τετραετίας που θα ξανακάνει τη χώρα αξιοσέβαστο μέλος της Ευρώπης και όχι κλωτσοσκούφι ή αποικία χρέους”.

“Είχα την ευκαιρία πριν από τις προηγούμενες εκλογές να εκφράσω στον Αλέξη Τσίπρα τη γνώμη μου για ορισμένες επιλογές προσώπων που σχεδίαζε. Αυτό αφορά και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν αλλά επιμένω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό το ουσιώδες», τόνισε ενώ αναφερόμενος στον νέο κοινοβουλευτικό σχηματισμό υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε πως προκαλεί την κοινή λογική το κόμμα που γεννήθηκε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση της κυβέρνησης της Αριστεράς να ονομάζεται «Λαϊκή Ενότητα”.

Τέλος, ο κ.Παπαδημούλης εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει κάποιες ψήφους σε αυτή την κατεύθυνση αλλά θα κερδίσει άλλες και το ισοζύγιο μπορεί να είναι θετικό ενώ δήλωσε αντίθετος στο «ξεκατίνιασμα», όπως χαρακτηριστικά είπε, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Λαϊκή Ενότητα. “Δεν μας ταιριάζει καθώς παρά τις μεγάλες μας διαφορές έχουμε μια κοινή πορεία 20-25 χρόνων”, κατέληξε.

Σχετικά Νέα