Ο Δ.Γιαννακόπουλος ζητάει με αγωγή 10 εκατ. ευρώ από τον Καμμένο

kammgianakΟ διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρης Γιαννακόπουλος  απαντά με αγωγή στις καταγγελίες που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εναντίον του,κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Ο υπουργός Άμυνας  είχε καταθέσει στοιχεία, που κατά την γνώμη του, αποτελούν αποδείξεις για τετελεσμένο αδίκημα κακουργηματικής εκβίασης από την μεριά του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο Π. Καμμένος κατέθεσε sms που δέχτηκε από τον επιχειρηματία ο οποίος ,όπως είπε,μέχρι τις εκλογές στήριζε την κυβέρνηση μέσω του ενημερωτικού site που ελέγχει, το newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο Δ. Γιαννακόπουλος ζητούσε επίμονα την τοποθέτηση στελέχους των ΑΝ.ΕΛ. με το όνομα Γιώργος ως εξωκοινοβουλευτικό στο υπουργείο Υγεία και προειδοποιούσε «μην μας ξαναβάλουν πουθενά τον Κοντονή» αναφερόμενος στον υφυπουργό Αθλητισμού. Η άρνηση της ικανοποίησης των αιτημάτων του προκάλεσε την οργή του επιχειρηματία ο οποίος απέστειλε sms στο οποίο απειλούσε ότι «αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην λένε Γιαννακόπουλο».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τόνισε ότι ο συγκριμένος επιχειρηματίας «διεκδικεί να πάρει κανάλι και να απειλεί την πολιτική ζωή του τόπου». Αναφερόμενος στον Δ. Γιαννακόπουλο, ο Π. Καμμένος προειδοποίησε ότι «τελειώσανε οι εποχές που ο πατέρας του έπαιρνε την αστυνομία για να τον αφήσουν όταν τον έπιαναν με τις κόκες στην τσέπη» και τόνισε ότι «τελείωσε το νταβιτζιλίκι». Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ζήτησε να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες διάταξη που να μην επιτρέπει συμμετοχή στις επιχειρήσεις ΜΜΕ όσων διώκονται για εκβίαση ή συκοφαντική δυσφήμιση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την αγωγή:

«Μετά τις συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με το πρόσωπό μου από τον Καμμένο στη Βουλή, προχωρώ σε κατάθεση αγωγής εναντίον του, ως οφείλω, προκειμένου να υπερασπιστώ την προσωπικότητα, την τιμή και υπόληψή μου.

Το ποσό το οποίο θα ζητήσω θα ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Όχι για να γίνω πλουσιότερος αλλά για να εξαλειφθεί η δυνατότητα τόσο στον ίδιο τον Καμμένο όσο και στον οποιονδήποτε άλλο, να μετατρέπει το βήμα της Βουλής σε βήμα συκοφαντίας.

Προχωρώ σ’ αυτή την ενέργεια ακριβώς επειδή πρέπει να γίνει συνείδηση στον εναγόμενο ότι δεν είναι δυνατό να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, να εκστομίζει βαρύτατες ύβρεις και συκοφαντίες και να μένει στο απυρόβλητο.

Ελπίζω ότι για την αντίστοιχη ποινική διαδικασία η Βουλή των Ελλήνων θα άρει τη βουλευτική ασυλία του Καμμένου καθώς προτίθεμαι να υποβάλω και σχετική μήνυση.

Η Δικαιοσύνη πλέον θα αποφανθεί εάν στην προκειμένη περίπτωση «εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν», όπως είχε πει ο Αριστοτέλης…».

 

Σχετικά Νέα