Ο. Γ Μανιάτης επισκέφθηκε την σεισμόπληκτη Λέσβο

Ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννη Μανιάτης, βρέθηκε σήμερα στη Λέσβο μαζί με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος, τον γραμματέα του Τομέα Υποδομών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Οικονομίδη και στελέχη της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νησί.

“Οι ζημιές στο χωριό Βρίσα είναι τεράστιες. Πρόκειται ουσιαστικά για ολοκληρωτική καταστροφή των λιθόκτιστων κτιρίων ενός παραδοσιακού αρχιτεκτονικού συνόλου, που πρέπει το συντομότερο δυνατόν, μέσα από κίνητρα προς τους κατοίκους, να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση”, δήλωσε ο κ. Μανιάτης, μετά την επίσκεψή του στη Βρίσα.

“Εκτός από τις δράσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, απαιτείται να υπάρξει αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των κτιρίων, αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και υποχρεώσεων προς ΔΕΗ, για τουλάχιστον έξι μήνες, στους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής κι επιπλέον ταχύτατη έκδοση των αναγκαίων υπουργικών αποφάσεων για την αποζημίωση των κατοίκων. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με ενέργειές της στην κοινωνία και τη Βουλή, θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες για το ταχύτερο δυνατόν ξεπέρασμα της μεγάλης καταστροφής που βρήκε τους οικισμούς του νησιού”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα