Ο.Γεροβασίλη: Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται

Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

Όπως είπε, ο σχηματισμός οικουμενικής «ούτε προκύπτει από πουθενά, ούτε από τις προθέσεις της κυβέρνησης» με δεδομένο ότι «υπάρχει μια κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία, δύο μήνες μόλις μετά τις εκλογές».20150807152825-img-21991438955663

Υποστήριξε ακόμη ότι «το θέμα δεν μπαίνει από μόνο του, αλλά κάποιοι το βάζουν «με προφανή στόχο». «Είναι ένα όνειρο, το οποίο έρχεται, επανέρχεται συχνά. Δεν έχει καταφέρει να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα το παλιό σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης», αλλά παρόλα αυτά, κάποιοι δεν παραιτούνται από την ελπίδα», ανέφερε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και πως τα περί «δήθεν αποδυνάμωσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» εμφανίζονται κάθε φορά που οι συγκρούσεις της κυβέρνησης με τα συμφέρονται και με τα πολιτικά κόμματα γίνονται έντονες.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κάποιον που τον έβγαλε ο λαός από την κάλπη έξω, θα τον βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ το ‘παράθυρο’ εντός». «Αυτό δεν θα συμβεί», είπε για να προσθέσει πως «αν και είναι δύσκολο να συνεννοηθείς με αυτούς που έχουν διαπράξει το έγκλημα» η κυβέρνηση όφειλε να ζητήσει διάλογο για μεγάλα εθνικά ζητήματα.

«Ένας διάλογος στα μεγάλα ζητήματα θα ήταν χρήσιμος για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, δεν διαμορφώθηκαν τέτοιες συνθήκες. Αυτό αποδείχθηκε στη σύσκεψη η οποία έγινε το Σάββατο, όπου ήρθαν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά δυστυχώς, μακριά από τις ανάγκες των καιρών, ήρθαν τορπιλίζοντας από πριν αυτή τη συζήτηση, λέγοντας ότι αρνούνται τη συναίνεση», επανέλαβε, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν τους κάλεσε σε συναίνεση, αλλά σε συνεννόηση».

Σχετικά Νέα