Ο.Γεροβασίλη:Η επιστροφή στη δραχμή και η έξοδος από την ΕΕ δεν ήταν ποτέ στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Υπήρξε μια αμηχανία στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σε σημερινές (Δευτέρα) δηλώσεις της, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, για να τονίσει πως, όμως, όπως φάνηκε και χθες στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, «η αριστερή μελαγχολία τελείωσε, ξεκινάει η δεξιά μελαγχολία».

Η επιστροφή στη δραχμή και η έξοδος από την ΕΕ δεν ήταν ποτέ στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε στα πλαίσια της συνέντευξής της στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 η κυρία Γεροβασίλη. «Καθένας επιλέγει την πολιτική του και αυτό κρίνεται στις κάλπες από τον ελληνικό λαό», συνέχισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγάλει τη χώρα από τη δεινή κατάσταση που την έφεραν πολιτικές 40 ετών», ζήτησε περαιτέρω η κυρία Γεροβασίλη και τόνισε πως «το ξέρει ο ελληνικός λαός ότι μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε και θα εξακολουθήσει να το κάνει».

Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, διότι«είμαστε διαφορετικοί ιδεολογικά, πολιτικά», προσθέτοντας ότι «δεν κουβαλάμε τα ίδια βαρίδια. Έχουμε άλλους στόχους».

Επιπλέον, είπε ότι ο πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική ομάδα βρέθηκαν μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά και σε συνεχείς πιέσεις, εκβιασμούς, οικονομική ασφυξία και κλειστές τράπεζες, σημειώνοντας ότι «έγιναν όλα όσα μπορούσε να κάνει ένα σύστημα προκειμένου να εκβιάσει τη χώρα».

Προσέθεσε ότι η συμφωνία «έχει και υφεσιακά μέτρα, που δεν είναι επιθυμητά από εμάς», για να ξεκαθαρίσει, ωστόσο, ότι υπάρχει και χώρος και χρόνος για να υπάρξουν αντίρροπα μέτρα και ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θα ελαφρύνει το βάρος αυτής της συμφωνίας.

Στα θετικά, τέλος, της συμφωνίας επισήμανε τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, το τριετές σταθερό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι άνοιξε η μεγάλη συζήτηση για το χρέος.

Σχετικά Νέα