Ο.Γεροβασίλη:Παλεύουμε σκληρά για να μην επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε για το ασφαλιστικό και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι συντάξεις.pykqbtejxw55c8aafc928f8

«Αν τρομάζαμε θα καθόμασταν στο σπίτι, κάποια πράγματα χρειάζονται ερμηνείες», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη στο Mega, για τη χθεσινή ενημερωτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αρμόδιοι υπουργοί για το ασφαλιστικό και συνέχισε:

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον λόγο για τον οποίο οι αγρότες είναι στους δρόμους. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τα τελευταία χρόνια, στις πολιτικές που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο».

«Ο λαός, εμπιστεύθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει ένα κοινωνικό πρόσωπο στη συμφωνία. Το 1,8 δισ. που πρέπει να βγει από το ασφαλιστικό, το ψήφισαν τα κόμματα τις αντιπολίτευσης καθώς και την ενοποίηση των ταμείων», επισήμανε και εξήγησε ότι «Οποιαδήποτε επιβάρυνση σήμερα, είναι μεγάλο πρόβλημα».

Η κ. Γεροβασίλη, σημείωσε ότι «είχαμε να διαχειριστούμε διαλυμένα ταμεία, ανθρώπους με διαλυμένη εισφοροδοτική ικανότητα και ταυτοχρόνως, μια μνημονιακή δέσμευση. Η προσπάθεια είναι αυτό το 1,8 να μπει με άλλους τρόπους στο ασφαλιστικό και όχι με κόψιμο συντάξεων», ενώ αποκάλυψε ότι προς το παρόν «η συζήτηση γίνεται στα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουμε μπει ακόμα σε πολιτική συζήτηση. Ένας τρόπος που κάλυψε το κομμάτι των κύριων συντάξεων, ήταν η κατάργηση των πρόωρων. Όλοι θα επιβαρυνθούμε με έναν τρόπο προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό».

«Παλεύουμε σκληρά για να μην επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ για μείωση των συντάξεων», δήλωσε ακόμα.

Στις κινητοποιήσεις των αγροτών, με κλείσιμο της εθνικής οδού, η κ. Γεροβασίλη απάντησε:

«Θα κλείσει η εθνική οδός, άμα κλείσει η εθνική οδός. Εκτιμώ ότι και οι ίδιοι οι αγρότες, αυτοί που κινητοποιούνται, κάνουν συμβολικό κλείσιμο κάποιες ώρες. Αν κλείσουν οριστικά θα ξανασυζητήσουμε μαζί τους.  Δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτήν τη στιγμή κάτι άλλο, διότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμία κινητοποίηση».

Σχετικά Νέα