Ο Γάλλος πρωθυπουργός στηρίζει Τσίπρα για τα κοινωνικά μέτρα

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος υπερασπίστηκε σήμερα τα κοινωνικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παρά τις αντιδράσεις του Βερολίνου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη λάβειτ ην στήριξη ηγετών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες η Αθήνα έλαβε αυτά τα μέτρα «δεν θέτουν σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση τους στόχους που η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει δεδομένων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο Καζνέβ σε Γάλλους βουλευτές.

Προκειμένου να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα υπέρ της Αθήνας, η Γαλλία θα «ενεργήσει στους κόλπους της ΕΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ισχύει, προκειμένου οι χώρες της ΕΕ να έχουν ισορροπημένες και δίκαιες θέσεις και προκειμένου η Ελλάδα να υποστηριχθεί από την ΕΕ» δεσμεύθηκε ο Καζνέβ.

Η γαλλική κυβέρνηση «θα πείσει, είμαι βέβαιος, την Ένωση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση» διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στο ότι η Ελλάδας θα αναλάβει τις ευθύνες της».

Σχετικά Νέα