Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Λέσβου

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΜΚΟ “Αποστολή”, επισκέφτηκε  τη Λέσβο σήμερα, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από τον σεισμό της περασμένης Δευτέρας, κατοίκους της νότιας Λέσβου.

Ο κ. Ιερώνυμος με τους τοπικούς μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθύμνης, αφού επισκέφτηκε τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου στην πόλη της Μυτιλήνης, ο οποίος υπέστη ζημιές, κατευθύνθηκε στο πολύπαθο χωριό της Βρισάς.

Εκεί ενημερώθηκε από ειδικούς και εκπροσώπους των κατοίκων του χωριού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό. “Πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή σε ένα όμορφο παραδοσιακό οικισμό. Και η καταστροφή αυτή συνοδεύτηκε από ένα θάνατο” σημείωσε, υπενθυμίζοντας τον εκκλησιαστικό ύμνο με τον οποίο ζητείται “η προστασία του Θεού από τη φοβερή απειλή του σεισμού”. Όπως είπε “όλα μπορούν να γίνουν ξανά και οι περιουσίες που χάθηκαν και οι εκκλησίες”.

Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε επίσης την ανάγκη της ενίσχυσης της Λέσβου που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Πολιτεία θα σπεύσει να λειτουργήσει ανάλογα.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “και η Εκκλησία θα κάνει όπως πάντα αυτό που πρέπει”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα