Ο αμερικανός ΥΠΕΞ παρουσίασε τη νέα σκληρή γραμμή έναντι του Ιράν

Τη νέα σκληρή γραμμή των ΗΠΑ έναντι του Ιράν, παρουσίασε ο νέος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, κατά τις συνομιλίες που είχε με τους σαουδάραβες ηγέτες και πριν μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα αναφερθεί και εκεί στις απειλές του προέδρου Τραμπ εναντίον της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Το Ιράν αποσταθεροποιεί το σύνολο της περιοχής» και, «αντίθετα από την προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση, δεν θα αμελήσουμε τη μεγάλη έκταση της ιρανικής τρομοκρατίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πομπέο πριν αναχωρήσει από το Ριάντ.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να εργάζεται» με τους «ευρωπαίους συμμάχους» της για να διορθώσει τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. «Όμως, αν δεν μπορέσει να βρεθεί μια (νέα) συμφωνία, ο πρόεδρος (Τραμπ) έχει πει πως θα (την) εγκαταλείψει», υπενθύμισε ο Μάικ Πομπέο.

Ο Πομπέο έφθασε το Σάββατο στο Ριάντ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολύη, στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ισραήλ και την Ιορδανία.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα