Ούτε την ημέρα των Ευχαριστιών δεν σταμάτησε ο Τραμπ και επιτέθηκε στους δικαστές

Ακόμη και την πολιτική εκεχειρία που συνοδεύει, παραδοσιακά, την περίοδο των Ευχαριστιών, παραβίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο «πλανητάρχης» δεν… κρατήθηκε και καταφέρθηκε εναντίον των δικαστών, τους οποίους κατηγόρησε ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ΗΠΑ με τις αποφάσεις που λαμβάνουν για τη μεταναστευτική πολιτική.

Τρεις ημέρες μετά την απόφαση που έλαβε ένας δικαστής από την Καλιφόρνια, ο οποίος ανέστειλε το διάταγμα Τραμπ, που επέτρεπε την αυτόματη απόρριψη των αιτημάτων για χορήγηση ασύλου από πρόσωπα που διέσχισαν παράνομα τα σύνορα, η οργή του προέδρου των ΗΠΑ δεν φαίνεται πως καταλάγιασε.

«Είναι κάτι το φοβερό όταν οι δικαστές αναμειγνύονται στην προστασία της χώρας, όταν σας λένε πώς να προστατεύετε τα σύνορά σας. Είναι ντροπή» είπε ο Ρεπουμπλικάνος από την κατοικία του στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα, όπου πέρασε σήμερα την ημέρα των Ευχαριστιών, μια γιορτή, που υποτίθεται ότι φέρνει την εθνική συναίνεση.

Ενώπιον δημοσιογράφων και καμερών, ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε με αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να τους ευχηθεί χρόνια πολλά.

Ωστόσο, επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να συγκρίνει την αποστολή των στρατιωτών στο Αφγανιστάν με τη μεταναστευτική πολιτική του στα σύνορα με το Μεξικό.

«Ίσως να είδατε τις πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στα νότια σύνορά μας. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων» φθάνει, σημείωσε αναφερόμενος στους μετανάστες που έρχονται κατά χιλιάδες από χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

«Σε πολλές περιπτώσεις, δεν πρόκειται για καλούς ανθρώπους. Είναι κακοί άνθρωποι» υπογράμμισε.

Κατόπιν μίλησε για το διάταγμά του, η ισχύς του οποίου ανεστάλη τη Δευτέρα από την αμερικανική δικαιοσύνη.

 

πηγή    ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Νέα