Ουγγαρία:Αγκαθωτά συρματοπλέγματα και στα σύνορα με τη Σλοβενία

AEAF613C03FFF152BDF5419EECB1F0AF

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης Μ1 και του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΜΙ1 Οι ουγγρικές αρχές ξεκίνησαν σήμερα να τοποθετούν αγκαθωτά συρματοπλέγματα και στα σύνορα της χώρας με τη Σλοβενία, αφού τις προηγούμενες εβδομάδες έκαναν το ίδιο στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία και την Κροατία .

Στο τρίλεπτο ρεπορτάζ της η τηλεόραση έδειξε τρεις σειρές συρματοπλεγμάτων στα σύνορα, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ70 που διασχίζει τα σύνορα στη Λεντάβα. Στο σημείο υπήρχαν επίσης σιδερένιες, φορητές πύλες, από αυτές που χρησιμοποιούνται για να κλείνουν οι δρόμοι.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Μπόστιαν Σέφιτς, επιβεβαίωσε στο κοινοβούλιο σήμερα ότι “παρατηρήθηκε δραστηριότητα στα σύνορα με την Ουγγαρία, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας” διευκρινίζοντας ότι μεταφέρθηκαν στην περιοχή “σύρματα και άλλα υλικά”προσθέτοντας “Ωστόσο η Σλοβενία δεν έχει ενημερωθεί επισήμως”ε.

Νωρίτερα, η ουγγρική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα αποφασίσει “προσεχώς” αν θα κλείσει ερμητικά τα σύνορά της με την Κροατία, όπως το έκανε στις 15 Σεπτεμβρίου με τη Σερβία. “Η αποτελεσματική προστασία των συνόρων του [χώρου] Σένγκεν δεν μπορεί να διασφαλιστεί παρά μόνο με το πλήρες κλείσιμο”, υπογράμμισε ο υπουργός Γιάνος Λάζαρ, το “δεξί χέρι” του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Η Βουδαπέστη σκοπεύει επίσης να τοποθετήσει συρματοπλέγματα και κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρουμανία.

 

Σχετικά Νέα