Οριακές μεταβολές στη Wall – Σε θετικό έδαφος το τρίτο τρίμηνο

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν την τελευταία συνεδρίαση της Wall Street οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές «να έχουν ελάχιστα κίνητρα» στην τοποθέτηση των κεφαλαίων τους στη χρηματιστηριακή αγορά αυτή την περίοδο.

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή ημέρα είναι η τελευταία του μήνα και του τρίτου τριμήνου του έτους. Βάσει των σταστιστικών στοιχείων οι δείκτες οδεύουν στη συμπλήρωση του όγδοου διαδοχικού τριμήνου

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 34,61 μονάδες ή 0,15% και κινείται στις 22.345 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 6,40 μονάδων ή 0,10% βρίσκεται στις 6.460 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,83 μονάδες  ή 0,03% και κινείται στις 2.509 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,2% αυξήθηκε το προσωπικό εισόδημα των αμερικανών τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τις προβλέψεις των οικονομολόγων να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 0,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,1%.

Τέλος ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, σημείωσε άνοδο 0,2% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 1,4%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Zogenix Inc. «εκτοξεύεται» κατά 132% μετά την είδηση πως πέτυχε τις δοκιμές ένα φάρμακο της εταιρείας που καταπολεμά μια σπάνια μορφή επιληψίας.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Tesla Inc. καταγράφει οριακά κέρδη παρά το γεγονός ότι η μετοχή της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών αυτοκινήτων οδεύει προς τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με αξιοσημείωτη τη μηνιαία επίδοση του ιαπωνικού Nikkei που ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής μέσα στο 2017.

Σχετικά Νέα