Οργή για τη δολοφονία τρανς ακτιβίστριας στην Τουρκία

handeΣε πορεία ενάντια στα εγκλήματα μίσους κατά των τρανς την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη καλούν οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της Τουρκίας, ζητώντας απονομή δικαιοσύνης για την δολοφονία της τρανς ακτιβίστριας Hande Kader, την οποία βίασαν και μετά την πυρπόλησαν.

Το σώμα της 22χρονης Hande Kader βρέθηκε απανθρακωμένο και ακρωτηριασμένο στη γειτονιά Zekeriyaköy της Κωνσταντινούπολης στις 12 Αυγούστου. Η Kader ήταν μια τρανς γυναίκα και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και συμμετείχε σε αρκετές διαμαρτυρίες. Μία από τις φωτογραφίες της που κάνει το γύρο του διαδικτύου τη δείχνει στην πρώτη γραμμή του Gay Pride της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2015, όπου αστυνομικοί είχαν διαλύσει την πορεία υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ στην Τουρκία.

Η δολοφονία της Kader δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο έγκλημα μίσους κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην γειτονική χώρα. Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της Kader, ο gay Σύρος πρόσφυγας Muhammad Wisam Sankari βρέθηκε αποκεφαλισμένος σε μια περιοχή αρκετά μίλια μακριά από το σημείο όπου ανακαλύφθηκε και το σώμα της Kader.

Το δίκτυο LGBTI+ της Κωνσταντινούπολης και η επιτροπή του Pride Week ζητούν την απονομή δικαιοσύνης για την Kader, ενώ καλούν σε πορεία στις 7 το απόγευμα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να πουν ένα μεγάλο όχι στην τρανφοβία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα