Οπαδός του Χίτλερ ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στο Σάρλοτσβιλ

Είχε «σαγηνευτεί από τη ναζιστική ιδεολογία» και είχε ως είδωλό του τον Χίτλερ από την εποχή που ήταν μαθητής, ο δράστης της επίθεσης εναντίον των αντιφασιστών διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πορεία ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ ο Derek Weimer, καθηγητής ιστορίας του James Alex Fields Jr. στο γυμνάσιο, ο άνδρας που σκότωσε με το αμάξι του την 32χρονη γυναίκα και τραυμάτισε άλλα 19 άτομα, είχε γράψει εκτενή εργασία στο μάθημα των «Σύγχρονων Πολέμων της Αμερικής», η οποία ήταν διαποτισμένη από την αρχή μέχρι το τέλος με τη λατρεία του νεαρού για τα «ιδεώδη» του ναζισμού.

«Ήταν εμφανές ότι είχε ακραίες ρατσιστικές αντιλήψεις και ότι είχε θεοποιήσει τον Χίτλερ. Η εργασία του στην πραγματικότητα ήταν ένας ύμνος στον γερμανικό στρατό και τα SS» είπε ο Derek Weimer. «Όλοι οι μαθητές ενδιαφέρονται για τους ναζί στο πλαίσιο του μαθήματος για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ο James – οποίος ήταν ένας μέτριος μαθητής- πήγε το πράγμα σε άλλο επίπεδο. Έψαξε τα πάντα και είχε για όλα κάποιο επιχείρημα […] Με το που μιλούσες λίγο μαζί του καταλάβαινες αμέσως τη συμπάθεια του για τον ναζισμό, την εξιδανίκευση του Χίτλερ και τη βαθιά πίστη του στη ‘λευκή υπεροχή’…»

Ο δάσκαλος του James Alex Fields Jr. δήλωσε επίσης, ότι ο νεαρός ακροδεξιός ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως εξαιτίας των απόψεων του προέδρου για τις φυλετικές διακρίσεις, εξού και τασσόταν υπέρ της ανέγερσης τείχους με το Μεξικό.

Μιλώντας στο Associated Press, ο καθηγητής Derek Weimer είπε ότι, ο James Alex Fields Jr. είχε διαγνωσθεί σε νεότερη ηλικία με σχιζοφρένεια.

Ο James Alex Fields Jr. είχε ταξιδέψει από το Οχάιο στη Βιρτζίνια για να λάβει μέρος στην πορεία των ακροδεξιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα