Οπαδούς στη Γερμανία κερδίζει η μεταναστευτική πολιτική του Ούγγρου πρωθυπουργού

aaahungrary-735x459

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του γερμανικού Τύπου,ο  Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν τελικά φαίνεται να κερδίζει οπαδούς στη Γερμανία με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί.

Πιο συγκεκριμένα,όπως αναφέρει, τη συμπάθεια τους φαίνεται να εκφράζουν κυρίως πολιτικοί από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), το αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, για την σκληρή πολιτική του Ορμπάν.

Ο πρόεδρος του CSU και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ θεώρησε τις μεθόδους που υιοθετεί εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών τόσο σημαντικές, που αποφάσισε να καλέσει τον Ούγγρο πρωθυπουργό σε μια συνάντηση των κορυφαίων Βαυαρών στελεχών του κόμματός του.Παράλληλα, σε συνέντευξή του στη Donaukurier, o Ζέεχοφερ υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να δαιμονοποιούμε» τον Ορμπάν. «Δεν είναι σωστά όλα όσα λέει, αλλά θα ήταν λάθος να του επιτεθούμε χρησιμοποιώντας γενικευμένες προκαταλήψεις», πρόσθεσε.

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του CSU Αγγέλικα Νίμπλερ και η Μόνικα Χόλμαϊερ, πρώην ευρωβουλευτίνα του ίδιου κόμματος, δήλωσαν την Τρίτη: «Η Ουγγαρία προσπαθεί τουλάχιστον να καταγράψει τους πρόσφυγες. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Ελλάδα, δηλαδή μια ασφαλή χώρα της ΕΕ. Εκεί δεν υπερασπίζονται τα σύνορα της ΕΕ».

Επίσης,λίγες ημέρες νωρίτερα ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ ανέφερε σε ανοικτή επιστολή του, έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ουγγαρία κατά την οποία συναντήθηκε με τον Ορμπάν «Η προστασία και η φύλαξη των συνόρων ανήκει στις θέσεις του ΕΛΚ», ενώ πρόσθεσε «η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι στην Ουγγαρία τηρούνται τα ευρωπαϊκά στάνταρ» για την αντιμετώπιση των προσφύγων.

Ακόμα και η απόφαση της Βουδαπέστης να δημιουργήσει έναν φράχτη στα σύνορά της φαίνεται να γίνεται δεκτή θετικά από πολλούς Συντηρητικούς και Χριστιανοδημοκράτες στις Βρυξέλλες.Ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχολίασε «Τα μέτρα για την προστασία των συνόρων που έλαβε η Ουγγαρία δέχονται επικρίσεις. Το γεγονός ότι υπάρχουν φράχτες στους θύλακες της Ισπανίας στη Μελίγια και τη Θέουτα στα σύνορα με τη Βόρεια Αφρική δεν ενοχλεί κανέναν».

Τέλος,ένας Σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής επεσήμανε από την πλευρά του: «Και η Ελλάδα και τα Σκόπια έχουν υψώσει έναν φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία. Γιατί επιτίθενται όλοι στον Ορμπάν;».

Σχετικά Νέα