Ομπάμα κατά Τραμπ:Η άγνοια δεν είναι αρετή

obama_0_0_0_10

Χωρίς να αναφέρει σε κανένα σημείο το όνομα του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ο Μπάρακ Ομπάμα σκιαγράφησε τον Ντόναλντ Τραμπ στις κατηγορίες του περί λαϊκισμού.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή απονομής πτυχίων στο πανεπιστήμιο Rutgers κοντά στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τους πτυχιούχους να μην νοσταλγούν μια υποθετική χρυσή εποχή των ΗΠΑ,υπογραμμίζοντας ότι «ο παλιός καλός καιρός δεν ήταν τόσο καλός» και αναφέρθηκε στις φυλετικές διακρίσεις, τη φτώχεια και τη θέση των γυναικών στην κοινωνία.

«Ο κόσμος είναι πιο διασυνδεδεμένος όσο ποτέ» σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Το να οικοδομεί κανείς τείχη δεν θα αλλάξει τίποτα» πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος με σκωπτική διάθεση στην πρόταση που έχει διατυπώσει ο Ντόναλντ Τραμπ να ανεγερθεί ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Χωρίς να αναφέρει ούτε στιγμή το όνομα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι κανένα τείχος δεν μπορεί να εμποδίσει τις επιδημίες των ιών Ζίκα ή Έμπολα ή να επιλύσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που συνδέονται με την παγκοσμιοποίηση.

«Αυτό δεν θα ντοπάρει την οικονομία μας και δεν θα βελτιώσει την ασφάλειά μας. Το να απομονωνόμαστε ή να δυσφημίζουμε τους μουσουλμάνους ή να υπαινισσόμαστε ότι θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά στα σύνορα, αυτό δεν αντίκειται μονάχα στις αξίες μας, αλλά σε αυτό που πραγματικά είμαστε» συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτό αντικρούει το γεγονός ότι η ανάπτυξή μας, οι καινοτομίες μας, ο δυναμισμός μας τροφοδοτούνταν πάντοτε από την ικανότητά μας να προσελκύουμε τους καλύτερους από κάθε γωνιά του πλανήτη».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατόπιν κατήγγειλε τους πολιτικούς που απορρίπτουν, σύμφωνα με τον ίδιο, στο όνομα του πολιτικά ορθού, την επιστήμη και τη λογική.

«Στην πολιτική όπως ακριβώς στην ζωή, η άγνοια δεν είναι μια αρετή» υπογράμμισε.

«Δεν είναι ωραίο να μην γνωρίζετε για τι ακριβώς μιλάτε. Δεν έχει να κάνει με το αν είστε ειλικρινείς ή λέτε την αλήθεια ή μάχεστε κατά του πολιτικά ορθού. Είναι ότι εσείς δεν γνωρίζετε τι λέτε» επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια ξεκάθαρη αναφορά προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, που διατρανώνει ότι είναι ένας υποψήφιος πολιτικά μη ορθός.

Ο Μπαράκ Ομπάμα παρέστη στην τελετή απονομής πτυχίων στο πανεπιστήμιο Rutgers, στο Νιου Τζέρσεϊ, φορώντας κοκκινόμαυρη τήβεννο.

Σχετικά Νέα