Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Απρ 5th, 2016

Ομπάμα:Οι Έλληνες έχουν περάσει δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά θα τα καταφέρουν

αρχείο λήψης (1)

Αποδέκτης διπλών μηνυμάτων υποστήριξης έχει γίνει η Ελλάδα σε λιγότερο από ένα 24ωρο από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Μετά την επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με την οποία ζητείται από την Ε.Ε. τόσο η τήρηση των συμφωνιών όσο και η αναδιάρθρωση τουελληνικού χρέους, σειρά πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα στήριξης της ελληνικής πλευράς, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που έγινε στο Λευκό Οίκο με αφορμή τον εορτασμό της25ης Μαρτίου.

«Οι Έλληνες έχουν περάσει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά θα τα καταφέρουν», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Τήρηση των δεσμεύσεων και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ζητάει ο Λευκός Οίκος

Στην τήρηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης των δεσμεύσεών της για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους, στάθηκε Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

« Ο αντιπρόεδρος… υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει την δέσμευση της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας μέσω ελάφρυνσης χρέους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η πρόοδος στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεωντης Ελλάδας.

Οι δύο ηγέτες επίσης τόνισαν πως έχει σημασία η Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν εποικοδομητικά «για να ολοκληρώσουν έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας».

Παράλληλα οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στις περαιτέρω προσπάθειεςπροώθησης για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης που βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που εγείρει η ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση, καθώς η Ελλάδα ξεκινά σήμερα την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας», υπογραμμίζεται.

Ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συζήτησαν το θέμα των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη, όπως και τις ενέργειες που θααναληφθούν βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν η Τουρκία και ηΕυρωπαϊκή Ένωση τον προηγούμενο μήνα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo