Ομπάμα:«Είμαστε όλοι Γάλλοι»(Video)

obamareuters«Είμαστε όλοι Γάλλοι» δήλωσε, μιλώντας στα γαλλικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ στο Λευκό Οίκο, μετά το τέλος της συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών στην Ουάσιγκτον.

«Αγαπάμε τους Γάλλους» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα και υπενθύμισε ότι το Παρίσι είναι παραδοσιακά ο «παλαιότερος σύμμαχος της Αμερικής» αναφερόμενος τόσο στην Αμερικανική Επανάσταση στα τέλη του 18ου αιώνα, όπου οι Γάλλοι προσέφεραν υποστήριξη όσο και στο ότι η Γαλλία έσπευσε στο πλευρό των ΗΠΑ στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 με το πασίγνωστο σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμερικανοί».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διαβεβαίωσε επιπλέον ότι οι Αμερικανοί δεν θα επιτρέψουν «να τους τρομοκρατήσει» οποιαδήποτε τρομοκρατική απειλή στον απόηχο της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος Ομπάμα προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μοιράζεται και να ενημερώνει τις ΗΠΑ για τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με τους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων.

Ένδεκα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία είναι «ενωμένες» και «αλληλέγγυες» στη μάχη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αναφορικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους απο την Τουρκία ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «η Τουρκία, όπως κάθε χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την επικράτειά της και τον εναέριο χώρο της»,ενώ νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το ρωσικό βομβαρδιστικό ενδεχομένως «παραβίασε» τον τουρκικό εναέριο χώρο για ένα διάστημα λίγων δευτερολέπτων.

Πληροφορίες-ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Νέα