Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούλ 13th, 2015

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τετραμερής συνάντηση

8c02d7cb422cf4d23343f9bd0b8adb3e

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τετραμερής συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ, μετά τη δεύτερη διακοπή της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να υπάρξουν κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις.

Σε αυτήν συζητήθηκαν, εκτός των άλλων, το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας στο ενδιάμεσο διάστημα, μέχρι να γίνει δεκτή η αίτηση για νέο δάνειο από τον ESM (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας).

Κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν: «Φύγαμε από τη φάση της κρίσης και πάμε στην αναζήτηση συγκεκριμένων λύσεων και δράσεων».

Αναλυτικότερα, ο Ισπανός δημοσιογράφος Πάμπλο Ροντρίγκεζ της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, γράφει ότι το απόσπασμα του εγγράφου του Eurogroup, το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα και έκανε λόγο για Grexit, έχει «εξαφανιστεί» από το νεότερο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής. «Δεν είχε κανένα νόημα» εξηγούν ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με δύο διαφορετικές πηγές που επικαλείται ο Ισπανός δημοσιογράφος, η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει υπόψη της την καλή θέληση και την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας δράση ακόμα και από αύριο.

Όσο για το ζήτημα της μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό, ο Ροντρίγκεζ επισημαίνει πως βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. «Οι λεπτομέρειες για το νέο ταμείο είναι ακόμα ανοιχτές. Μπορεί να μην είναι στο Λουξεμβούργο» εξηγεί ο δημοσιογράφος και διευκρινίζει ότι ενδέχεται να πρόκειται για ένα ποσό μέχρι 50 δισ. ευρώ.

Πάντως, όπως τονίζει, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία γι’ αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και απλώς συζητούνται οι λεπτομέρειες, η διαδικασία, η μέθοδος και η φύση των στοιχείων αυτών.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo