Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Φεβ 14th, 2016

Ολλανδός ΥΠΕΞ σε ΠΓΔΜ:Aποτελεσματικότερος έλεγχος παρά κλείσιμο των συνόρων

eidomenh-prosfygesΤη θέση ότι προτιμότερο είναι να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος παρά κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα σχετικά με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΟλλανδίαςΜπερτ Κέντερς μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.

«Ορισμένες χώρες -μέλη της ΕΕ προτρέπουν την ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα. Όμως, όπως συμπεράναμε είναι σημαντικό να συνεχιστεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας σχετικά με το θέμα. Πολύ πιο σημαντικό είναι να έχουμε αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων παρά αυτά να κλείσουν» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά τη επίσκεψή του στα Σκόπια κάλεσε την ΠΓΔΜ «να είναι απολύτως έτοιμη να σταματήσει τους μετανάστες στα σύνορά της με την Ελλάδα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας ανέφερε ακόμη ότι η χώρα του, ως προεδρεύουσα της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνουν συζητήσεις με την Αυστρία, την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ ώστε να βρεθεί μία αποτελεσματική λύση για τη μεταναστευτική κρίση.

Ο κ. Κέντερς, από τα Σκόπια μετέβη στη Γευγελή (κοντά στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα) όπου λειτουργεί κέντρο υποδοχής προσφύγων και από εκεί θα συνεχίσει για την Ελλάδα όπου το απόγευμα θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo