Ολλανδία και Τουρκία αποκατέστησαν διπλωματικές σχέσεις

Η ολλανδική κυβέρνηση αποκατέστησε τις επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία, μετά την αποχώρηση του πρεσβευτή της, τον Φεβρουάριο, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Οι δύο χώρες – σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ βρίσκονταν σε διπλωματική αντιπαράθεση από τον Μάρτιο του 2017, όταν η Ολλανδία απαγόρευσε σε μέλη της κυβέρνησης της Τουρκίας να διεξαγάγουν προεκλογική εκστρατεία στην τουρκική διασπορά στην Ολλανδία, ενώ την ίδια περίοδο διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Από τον Φεβρουάριο οι διπλωματικές σχέσεις διεξάγονταν μόνο μέσω επιτετραμμένων.

Πριν από λίγο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και η Ολλανδία συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η απόφαση ελήφθη σε τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ολλανδό ομόλογό του, Στεφ Μπλοκ.

“Στη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι υπουργοί συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία. Έτσι οι υπουργοί συμφώνησαν να επανατοποθετήσουν πρεσβευτές στην Άγκυρα και στη Χάγη”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα