Ολιγοήμερη παράταση για το ΚΤΕΟ

KTEOΑπό το πρωί έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων έξω από τα ΚΤΕΟ, καθώς σήμερα λήγει η πρώτη καταληκτική προθεσμία για όσα οχήματα δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο έως 30/06/14.

Η δεύτερη προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/07/14 έως το τέλος του 2014, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.

Αν παρέλθουν αυτές οι ημερομηνίες, τότε οι ιδιοκτήτες χάνουν την έκπτωση και θα πληρώσουν 65 ευρώ πρόστιμο καθυστέρησης και 150 ευρώ επιπλέον πρόστιμο που θα βεβαιώνεται από την εφορία, δηλαδή η συνολική επιβάρυνση θα φθάσει τα 215 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ 2,5 εκατ. οχήματα και περίπου 1.000.000 δίκυκλα.

Λόγω της κατάστασης το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί νέα ολιγοήμερη παράταση.Μάλιστα,ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε πως θα υπάρξει επικοινωνία εντός της ημέρας με τον αρμόδιο υπουργό, για να δοθεί μια λύση.Πιθανότερη καταληκτική  ημερομηνία της νέας παράτασης μάλλον είναι η 20η Οκτωβρίου.

Σχετικά Νέα