Οι 3 επιθυμίες του Ομπάμα στην Αθήνα που δεν εκπληρώθηκαν

Μπορεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να κατάφερε να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο να επισκεφθεί την Ακρόπολη, δεν κατάφερε, όμως, να πραγματοποιήσει τρεις άλλες επιθυμίες που είχε, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής ο Ομπάμα ήθελε να σπάσει το πρωτόκολλο και να φάει σουβλάκι, να παίξει μπάσκετ και να κάνει μια βόλτα στα Αναφιώτικα. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν κατάφερε να κάνει καθώς δεν του το επέτρεψαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας της συνοδείας του. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Ομπάμα είχε εκφράσει την επιθυμία να δοκιμάσει σουβλάκι μετά την επίσκεψή του στη Ακρόπολη, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Επίσης, ήθελε να παίξει μπάσκετ με τον φίλο του Αλέξη Γιαννούλια. Στο «3 on 3» θα συμμετείχαν και ο Βασίλης Κικίλιας, για λόγους όμως ασφαλείας ούτε αυτή η επιθυμία του εκπληρώθηκε.

Τρίτη και τελευταία επιθυμία του Αμερικανού Προέδρου, που και αυτή έμεινε ανεκπλήρωτη, ήταν να περπατήσει στα Αναφιώτικα και να δει την Πλάκα. «Ήθελε να περιηγηθεί στα Αναφιώτικα και να κάνει βόλτα στις περιοχές κάτω από την Ακρόπολη. Οι μυστικές υπηρεσίες το απαγόρευσαν – ως αναμενόταν. Μια πιθανή βόλτα του Αμερικανού προέδρου στο Μοναστηράκι θα προκαλούσε τεράστιο πρόβλημα στις αμερικανικές και ελληνικές αρχές» είπαν πηγές στο Έθνος. Φωτογραφίες: Associated Press

 

Σχετικά Νέα