Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για ένα «κολασμένο» 3ημερο – Τα καλέσματα για την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 ο 37χρονος αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας με συνεργό τον Βασίλη Σαραλιώτη δολοφόνησε στα Εξάρχεια τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Αμέσως η κανονικότητα ταρακουνήθηκε από τον σεισμό των εξεγερμένων και η “φλόγα” της ψυχής πυροδότησε πρωτοφανούς καταστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου και τα επακόλουθά του έλαβαν διεθνείς διαστάσεις και σε πολλές μεγαλουπόλεις του κόσμου διοργανώθηκαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017, φοιτητικές οργανώσεις, αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες, μαθητές, αναρχικές/αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, θα πραγματοποιήσουν πορεία με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο μεταξύ, στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμός, καθώς Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι ιδιαίτερα “φορτισμένες ημέρες”.

Τα ουσιαστικά προβλήματα για το υπ. Δημόσιας Τάξης αρχίζουν με τις διαδηλώσεις για τη μνήμη της δολοφονίας Γρηγορόπουλου οι οποίες αρχίζουν στις 12.00 το μεσημέρι με το παραδοσιακό συλλαλητήριο μαθητών.

Στις 8.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας διοργανώνεται πάλι η παραδοσιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Όμως, μεταξύ των δύο αυτών «ραντεβού» υπάρχουν και οι πλειστηριασμοί οι οποίοι ανέρχονται σε έναν αριθμό-τρεκόρ της τάξης των 124, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τις κινητοποιήσεις κινημάτων, οντοτήτων και κομμάτων που έχουν ταχθεί κατά αυτής της διαδικασίας.

Έτσι θα κυλήσει η Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη το πρωί στις 10.30 αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος θα παραμείνει στην ελληνική πρωτεύουσα όλη την ημέρα της Πέμπτης και την Παρασκευή γύρω στο μεσημέρι θα μεταβεί στην Κομοτηνή όπου θα παραμείνει σύμφωνα με πληροφορίες της μουσουλμανικής κοινότητας για τρεις ώρες.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για τη χώρα του.

Φρούριο η Αθήνα

Το τελευταίο διήμερο πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων στο υπ. Δημόσιας Τάξης και στη ΓΑΔΑ προκειμένου να σχεδιαστεί η ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας στην Αθήνα και στη Θράκη κατά το τριήμερο από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Η ανάπτυξη των δυνάμεων ΜΑΤ την Τετάρτη σε όλο το κέντρο της Αθήνας θα είναι εντυπωσιακή, κυρίως όσον αφορά στην περίμετρο που περικλείει την περιοχή των Εξαρχείων αλλά και την περίμετρο γύρω από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το οποίο θα διεξαχθεί στο κέντρο της Αθήνας, από τα Προπύλαια μέσω Εδουάρδου Λω, πλατεία Κοραή, Πεσμαζόγλου και Σταδίου προς το Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή.

Οι διαταγές που έχουν δοθεί στις μονάδες που πρόκειται να επιχειρήσουν το μεσημέρι της Τετάρτης είναι σαφείς. Η αστυνομία θα επιδείξει ανοχή προς τους νεαρούς διαδηλωτές, χωρίς προκλήσεις εκ μέρους της και ο παραδοσιακός «νερατζοπόλεμος» θα αντιμετωπισθεί με ήπια μέτρα καταστολής. Μπορεί οι λέξεις να ακούγονται παράξενα αλλά αυτή είναι η ορολογία που χρησιμοποιεί η ελληνική αστυνομία, η οποία καταδεικνύει τις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Το σκηνικό αλλάζει ως προς τις προετοιμασίες της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Εξάρχεια στις 20.00 το βράδυ της Τετάρτης στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος επί της οδού Μεσολογγίου.

Οι προθέσεις της αστυνομίας είναι να αποκλείσει αποτελεσματικά την περιοχή των Εξαρχείων ώστε όποια επεισόδια να περιοριστούν αποκλειστικά μεταξύ Πολυτεχνείου και πλατείας Εξαρχείων, Τοσίτσα, Σολωμού και της οδού Τζορτζ με όρια την πλατεία Κάνιγγος, την Πατησίων, την Καλλιδρομίου και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Αυτά ως προς τα σχέδια.

Όσον αφορά τώρα τους πλειστηριασμούς, οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα δραστηριοποιηθούν κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζεται πως θεωρητικά οι πλειστηριασμοί που προβλέπονται για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου αγγίζουν των αριθμό των 124, αριθμός – ρεκόρ που προϊδεάζει για μεγάλη διασπορά των σημείων όπου θα διεξαχθούν αυτές οι διαδικασίες.

Τα καλέσματα:

Ώρα Τίτλος Πόλη/Χωριό
10:00 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΣΟΕΕ Αθήνα
12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ Καβάλα
12:00 Πορεία στην μνήμη του Αλέξη ΚΟΡΙΝΘΟΣ
18:00 Πορεία 6 Δεκέμβρη Αθήνα
18:00 6 Δεκέμβρη Διαδήλωση για τη διεθνή ημέρα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία Αθήνα
18:00 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 6/12 Λάρισα
18:00 [ΑΓΡΙΝΙΟ] 6 & 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Συγκεντρώσεις μνήμης, αντίστασης & αλληλεγγύης Αγρίνιο
18:00 κάλεσμα στην πορεία 6 Δεκέμβρη Ρέθυμνο
18:00 Πορεία Βολος
18:00 Πορεία 6 Δεκέμβρη Βόλος
18:00 πορεία 6 Δεκέμβρη Θεσσαλονίκη
18:00 [Λάρισα]πορεία 6 Δεκεμβρη Λάρισα
18:00 Πορεία 6 Δεκέμβρη Ηράκλειο Κρήτης
18:30 Συγκέντρωση – Μικροφωνική – Καρδίτσα Καρδίτσα
18:30 Συγκέντρωση-μικροφωνική για 6η Δεκέμβρη, στη Λαμία Λαμία
19:30 6/12 ΠΟΡΕΙΑ XANIA

Πηγή καλεσμάτων: Athens Indymedia

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα