Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 26th, 2016

Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν τη ζωή σε 1.074 άτομα στην Κίνα

Κίνα-πλημμύρες-300x200Οι φυσικές καταστροφές στην Κίνα στοίχισαν τη ζωή σε 1.074 ανθρώπους από τις αρχές του χρόνου, με 270 άτομα να αγνοούνται, σύμφωνα με αξιωματούχο στο υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων.

Οι βασικότερες εξ αυτών αφορούν πλημμύρες, σφοδρούς ανέμους, χαλάζι και μια σειράγεωλογικών καταστροφών, δήλωσε ο Γιανγκ Σιαοντόνγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της διεύθυνσης αρωγής του υπουργείου.

Συνολικά, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν άμεση οικονομική ζημία 298 δισεκατομμυρίων γιουάν (44 δισεκ. δολαρίων). Περίπου 400.000 σπίτια κατέρρευσαν και6,24 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, με τις περισσότερες καταστροφές να καταγράφονται μετά τον Ιούνιο.

Η συνολική ζημιά το πρώτο επτάμηνο του έτους ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ανέφερε ο Γιανγκ.

Από τον Ιούνιο και ύστερα, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν το θάνατο 833 ανθρώπων, με 233 άτομα να αγνοούνται. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ο μεγαλύτερος για τη συγκεκριμένη περίοδο από το 2011. Οι καταστροφές από τον Ιούνιο και ύστερα προκάλεσαν άμεσες οικονομικές ζημιές ύψους 253 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Η κεντρική κυβέρνηση έχει διαθέσει φέτος για τους πληγέντες περισσότερα από 1,67 δισεκ. γιουάν, βοηθώντας στη μετεγκατάστασή τους, την ανοικοδόμηση των κατοικιών που υπέστησαν ζημιές και προσφέροντας στήριξη σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, δήλωσε ο Γιανγκ.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo