Οι τρεις άξονες που θα κινηθεί το υπουργείο Παιδείας

yppaidiasΤους τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε  ο υφυπουργός  Θεοδόσης Πελεγρίνης από το βήμα της Βουλής , κατά τη συζήτηση στη Βουλή, των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Στόχος του υπουργείου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, είναι «το σχολείο να δημιουργεί περιεχόμενο και όχι να καταναλώνει».Οι άξονες που πρόκειται να κινηθεί το υπουργείο είναι ο μορφωτικός (με επίκεντρο τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), ο ψυχαγωγικός (με δραστηριότητες που προωθούν τη δημιουργικότητα των μαθητών) και ο επαγγελματικός (με επίκεντρο την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση).

Ο κ.Πελεγρίνης σημείωσε  ότι η ηγεσία του υπουργείου θα επιδείξει «ιδιαίτερη μέριμνα» για την άντληση πόρων και τεχνογνωσίας από την Ε.Ε. (ΕΣΠΑ) και άλλες χώρες του εξωτερικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε τη λειτουργία εκπαιδευτικής τηλεόρασης, την προώθηση της κουλτούρας του βιβλίου μέσω αναβάθμισης της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, την αξιοποίηση των γενικών αρχείων του κράτους στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς επίσης και την κατάθεση νέου κανονιστικού πλαισίου που θα υποστηρίζει όλα τα παραπάνω, έως τον Μάρτιο, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το διορισμό εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος.

 

Σχετικά Νέα