Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα για επανέναρξη των διαπραματεύσεων για το Κυπριακό

Ως « πολύ σημαντικό» χαρακτήρισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου , το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και αυτό, όπως είπε, « δεν εξαντλείται μόνο στην επίσκεψη (την Παρασκευή) του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Γουές Μίτσελ.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου «οι ΗΠΑ στέλνουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτό που πρέπει να γίνει στην Κύπρο για να βελτιωθούν τα πράγματα, για την εξομάλυνση της κατάστασης, είναι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, του πραγματικού προβλήματος, και όχι κάτι άλλο».

Αυτή, συνέχισε, είναι και η θέση του προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης και επ’ αυτής εδράζεται η ετοιμότητα του προέδρου για να «ξεκινήσουμε ξανά και ενδεχομένως να φτάσουμε στη διαπραγμάτευση από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά».

Θέμα χρόνου η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας

«Έχουμε φτάσει μόλις μια βαθμίδα πριν την επενδυτική βαθμίδα και παρά το γεγονός ότι δεν ήρθε τώρα η αναβάθμιση, από τον συγκεκριμένο Οίκο, όπως και από άλλους, υπάρχει ένα παράθυρο ενός έτους ακόμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Standard and Poor’s, ο οποίος διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου στο BB+/B, με θετικές προοπτικές.

Η κυβέρνηση , είπε ο κ. Προδρόμου, φροντίζει να κρατήσει τη σταθερότητα και τη σωστή οικονομική πολιτική.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα είναι θέμα χρόνου»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα