«Οι ΗΠΑ να πείσουν το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα»

Απόλυτα σημαντικό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση ούτως ώστε να συνεχιστεί η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Τη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε ομιλία του στο American Enterprise Institute (AEI).

Η ομιλία του κ. Ντομπρόβσκις αφορούσε την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και όπως είναι απόλυτα φυσικό δεν θα μπορούσε να λείψει κάποια αναφορά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ευρωπαίο παράγοντα «ευρισκόμενη, ακόμη, υπό πρόγραμμα στήριξης η ελληνική οικονομία αναμένεται ότι θα εμφανίσει θετική πορεία φέτος. Είναι, όμως, απόλυτα σημαντικό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση ούτως ώστε να συνεχιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας και η χώρα να κατορθώσει να βγει στις αγορές το 2018».

Όμως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει, ως φαίνεται, να δοθεί και χείρα βοηθείας από την αμερικανική κυβέρνηση, με τον κ. Ντομπρόβσκις να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ευελπιστούμε στη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

Σχετικά Νέα