Οι Γερμανικές αρχές εξετάζουν πιθανά πολιτικά κίνητρα πίσω από επιθέσεις σε σιδηροδρομικές γραμμές

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, αναφέρει ότι 13 πυρκαγιές σε καλώδια τροφοδοσίας σιδηροδρομικών γραμμών προκλήθηκαν από «αντισυμβατικούς» εκρηκτικούς μηχανισμούς, τη Δευτέρα, εβδομάδες πριν από την σύνοδο κορυφής G20.

Η γερμανική αστυνομία διερευνά κατά πόσον μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων οι οποίες κατέστρεψαν τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα θα μπορούσαν να είναι μέρος ενός συντονισμένου σχεδίου με πολιτικά κίνητρα.

Νυχτερινές πυρκαγιές σε κουτιά σήματος και αγωγούς καλωδίων προκάλεσαν τεράστιες καθυστερήσεις στις σιδηροδρομικές διαδρομές μέσα και έξω από το Βερολίνο, το Αμβούργο, την Κολωνία, το Ντόρτμουντ, τη Λειψία, τη Βρέμη και το Μπαντ Μπεβένσεν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Τομπίας Πλάτε, ανέφερε ότι υπήρξαν 13 πυρκαγιές σε καλώδια που προκλήθηκαν από «μη συμβατικές εκρηκτικές και εμπρηστικές συσκευές».

Αν και οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 30 βαθμούς Κελσίου σε διάφορα μέρη της Γερμανίας την Κυριακή, η αστυνομία θεωρεί μειωμένες τις πιθανότητες οι πυρκαγιές να προκλήθηκαν από τη ζέστη, επισημαίνοντας ότι ένα καλώδιο στο Βερολίνο το οποίο κάηκε, είχε πάρει φωτιά στις 3:25 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ένας εκπρόσωπος των αρχών, επιβεβαίωσε ότι η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τις επιθέσεις.

Σε μία ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού Indymedia τη Δευτέρα το πρωί, μια ομάδα που ονομάζεται Shut Down G20 ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, χαρακτηρίζοντάς την ως «για επίθεση στο νευραλγικό σύστημα του καπιταλισμού.»

Ακτιβιστές από διάφορες πολιτικές ομάδες και συλλογικότητες με διαφορετικά πολιτικά κίνητρα σχεδιάζουν διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο από τις 7-8 Ιουλίου στο οποίο θα συμμετάσχουν πολιτικοί ηγέτες συμπεριλαμβανομένων των Ντόναλντ Τραμπ, του Βλαντιμίρ Πούτιν και τπυ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι η αυθεντικότητα της ανάληψης ευθύνης αναλύεται. Στο παρελθόν, το γερμανικό Indymedia έχει χρησιμοποιηθεί για τη διάδοση ψεύτικων αναλήψεων ευθύνης όπως η βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο της ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα