Οι αντιδράσεις των κομμάτων για όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο

Tι λέει η αντιπολίτευση για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο στο υπουργικό συμβούλιο όπου, μεταξύ άλλων, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε 11 δράσεις της κυβέρνησης που θα δώσουν τον τόνο των εξελίξεων για το αμέσως επόμενο διάστημαkommata

«Όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του παράλληλου προγράμματος, τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του περί μέριμνας και προστασίας των κοινωνικά αδυνάμων, είναι άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Γιάννης Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται και να εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Να ομολογήσει  με ειλικρίνεια την απόφασή  του να ολοκληρώσει κατά γράμμα το ανθρωποκτόνο τρίτο μνημόνιο που ο ίδιος συμφώνησε και υπέγραψε».

Για έλλειψη σχεδίου κατηγορεί την κυβέρνηση το Ποτάμι. Όπως σχολιάζει το κόμμα σε σχετική ανακοίνωσή του, κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας «συμπεριέλαβε στα σημαντικά του 2015 τις εκλογές που κέρδισε, του διέφυγε όμως ότι ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τους Έλληνες». «Η ελπίδα έγινε εφιάλτης, οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν επιταγές χωρίς αντίκρυσμα, η χαλαρή τους διαπραγμάτευση οδήγησε σε τρίτο μνημόνιο και capital controls, η ύφεση συνεχίζεται, τα λουκέτα αυξήθηκαν, οι ουρές των ανέργων μεγάλωσαν», σημειώνει το Ποτάμι και προσθέτει: «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα», συνεχίζει η ανακοίνωση του Στον προγραμματισμό του για το 2016 δεν υπάρχει πουθενά πώς θα παραχθεί νέος πλούτος στη χώρα, πώς θα ανοίξουν δουλειές, πώς θα αλλάξει το κράτος».

Βολές κατά του πρωθυπουργού για μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, όπως λέει, και για ψευδεπίγραφες υποσχέσεις στο ασφαλιστιικό, εξαπέλυσε το ΚΚΕ:

«Αφού πρώτα ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια σειρά από μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου (αναπτυξιακός νόμος, φοροαπαλλαγή για μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, επέκταση διοδίων κλπ.), στη συνέχεια επανέλαβε την ψευδεπίγραφη υπόσχεση ότι δε θα κοπούν κύριες συντάξεις, τη στιγμή που οι μεγάλες μειώσεις σε κύριες, επικουρικές, επιδόματα έχουν ήδη δρομολογηθεί, με τις περικοπές στα ταμεία, την εφαρμογή προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του. Προσθέτει πως σε ό,τι αφορά «το μπαγιάτικο σύνθημα “η Ευρώπη αλλάζει}, τον διαψεύδει το ίδιο το μνημόνιο που υλοποιεί και τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.».

 

Σχετικά Νέα