Οδ.Κωνσταντινόπουλος: Αυτόνομη πορεία. Ούτε «δίδυμα» ούτε «τρίδυμα»…

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σχολιάζει ότι «η στρατηγική που κάποιοι μάλλον εισηγούνται στην ηγεσία της Παράταξης είναι αντίθετη στο συμφέρον της χώρας, αλλά και στην προοπτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ να αναπτυχθεί στον μεγάλο προοδευτικό πόλο της Ελλάδας».

Τονίζει δε, ότι στόχος της παράταξης είναι η δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές, «στόχος απόλυτα εφικτός».

Ολόκληρο το σχόλιο του κ. Κωνσταντινόπουλου έχει ως εξής:

«Δημοσιεύθηκε χθες άρθρο ενός δημοσιογράφου, αλλά και μια συνέντευξη ενός κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη στρατηγική για το μέλλον της Παράταξης, τα «δίδυμα» και τα «τρίδυμα».

Όσον αφορά στο πατριωτικό και εθνικό μας καθήκον, να θυμίσουμε πως είμαστε το μόνο κόμμα που από το 2009 έχουμε ξεκάθαρη πατριωτική και εθνική γραμμή και δεν δεχόμαστε να μας κουνά το δάχτυλο κανείς – πολύ περισσότερο μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Ίσως αυτή είναι μία από τις ουσιαστικές πολιτικές διαφορές μας με αυτούς: ότι εμείς βάλαμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.

Από τον δημόσιο «εμφύλιο» στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με εκατέρωθεν κατηγορίες ότι κάποιοι θέλουν να την κάνουν «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» και άλλοι «ουρά της ΝΔ», θα περάσουμε στον μοιρολατρικό ανταγωνισμό ότι «δεν κάνουμε τίποτε χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ»! Εμείς, δηλαδή, πρέπει οπωσδήποτε να εξαρτούμε τη στάση μας από το τι θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ; Έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι την αυτόνομη πορεία μας; Ποιο δίλημμα θα θέσουμε τελικά εμείς στους πολίτες; Με αυτή τη νοοτροπία, ανεξαρτήτως εκλογικής θέσης, ίδιος θα είναι ο ρόλος μας.

Για παράδειγμα, αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αποφασίσουν να συγκυβερνήσουν, πρέπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν πάση θυσία στη συγκυβέρνηση;
Αυτόνομη πορεία σημαίνει ότι εμείς καθορίζουμε τις εξελίξεις. Γι’ αυτό ζητάμε αλλαγή συσχετισμών μετά από εκλογές: για να επιβάλουμε εθνική συνεννόηση. Η στρατηγική που κάποιοι μάλλον εισηγούνται στην ηγεσία της Παράταξης είναι αντίθετη στο συμφέρον της χώρας, αλλά και στην προοπτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ να αναπτυχθεί στον μεγάλο προοδευτικό πόλο της Ελλάδας.

Στόχος μας είναι η δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές, στόχος απόλυτα εφικτός.

ΥΓ: Δεν στοχοποιώ τις πολιτικές απόψεις ή τους φορείς τους. Αφού όμως τέθηκαν ανοιχτά στο δημόσιο διάλογο πριν συζητηθούν στα όργανα του κόμματος, οφείλω κι εγώ να εκφράσω δημόσια την άποψή μου. Η ενότητα και η ενίσχυση της Παράταξης παραμένει κύρια πολιτική μου πυξίδα: Αγωνίζομαι και ενδιαφέρομαι για μία μεγάλη, προοδευτική Παράταξη του αυτόνομου «εμείς», όχι για ένα μικρό, φοβικό κόμμα των εξαρτημένων «εγώ».

 

 

Σχετικά Νέα