Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Απρ 28th, 2016

Ξύλο στην τουρκική βουλή για τις συγκρούσεις στρατού-Κούρδων(Βίντεο)

Γροθιές και σπρωξίματα αντάλλαξαν στην τουρκική Βουλή βουλευτές του κυβερνώνοντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και της φιλο-κουρδικής αντιπολίτευσης.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά στις επιχειρήσεις που διεξάγει ο στρατός εναντίον των Κούρδων μαχητών στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο Φερχάτ Εντζού, του φιλο-κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), αναφέρθηκε στις δολοφονίες αμάχων κατά τις επιχειρήσεις που διεξάγει ο στρατός εναντίον μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο καβγάς ξέσπασε στο πλαίσιο της συζήτησης για την έγκριση της νομοθεσίας που σχετίζεται με τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό.

Αποτέλεσμα ήταν ο προεδρεύων να ανακοινώσει κατά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης πως το κοινοβούλιο δεν θα συνέλθει σε ολομέλεια πριν από τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Οι βουλευτές επρόκειτο να επεξεργαστούν αύριο και μεθαύριο τη νομοθεσία που απαιτείται έτσι ώστε οι Τούρκοι να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς θεώρηση διαβατηρίου (βίζα), ένα σημαντικό μέρος της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η Άγκυρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή στην Ευρώπη.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo