Δραγασάκης για κόκκινα δάνεια:Ένα υπαρκτό πρόβλημα αφέθηκε επί χρόνια και έγινε «βόμβα»

Greek parliament came to session for a three day discussion on a confidence vote, in Athens, on Oct. 8, 2014 / ????? ???? ????????? ???? ????????? ??? ????????? ??? ?????????? ??? ???????? ??? ????????????. ?????, 8 ?????????, 2014

O Γιάννης Δραγασάκης,στην ομιλία του στη Βουλή,υπογράμμισε την ανάγκη που προέκυψε για την αναπροσαρμογή των στόχων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα,ο κ.Δραγασάκης είπε«Δεν εγκαταλείψαμε τους στόχους μας, αλλά υποχρεωθήκαμε να τους αναπροσαρμόσουμε από ανάγκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως «αυτό το κατάλαβε ο λαός και μας έδωσε ξανά την ευθύνη της διακυβέρνησης».

Όπως είπε «η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, της ρύθμισης δανείων και της αύξησης της απασχόλησης είναι αλληλοσυνδεόμενες διαδικασίες.

Παράλληλα,ο κ.Δραγασάκης υποστήριξε«Αυτό που έγινε έως τώρα επέτρεπε σε έναν κόσμο να μη χάσει το σπίτι του, αλλά παράλληλα υπήρξε απραξία. Δεν υπήρχε πίεση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Παράλληλα λειτούργησε ένα πελατειακό σύστημα που οδήγησε σε δάνεια όπως αυτά για τα κόμματα ή ορισμένους επιχειρηματίες»ενώ σημείωσε «Ένα υπαρκτό πρόβλημα αφέθηκε να γίνει μια βόμβα. Αν δεν το αντιμετωπίσουμε τώρα, θα σκάσει και τότε ούτε οικονομία θα υπάρξει, ούτε προστασία πρώτης κατοικίας.

Επίσης,ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στη θέση που είχε διατυπώσει παλαιότερα για τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος. «Όταν μίλησα τις προάλλες για αρχιτεκτονική «παράλληλου» τραπεζικού συστήματος, εντυπωσιάστηκα από τον βαθμό άγνοιας εντός Βουλής», είπε.

Σχετικά Νέα