Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων-Σύνδεση του αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων προσθέτοντας ότι φέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.

Hand in Ceremony at the Ministry of Finance, in Athens, on July 20, 2015 / ????????-???????? ??? ????????? ???????????, ???? 20 ???????, 2015

Σε ο, τι αφορά τις αποδείξεις για το 2016 ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν, τονίζοντας ότι «η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων». Αναφερόμενος στο αφορολόγητο είπε μια κατηγορία πολιτών το δικαιούται και ετοιμάζεται η σύνδεσή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή, είπε ο κ. Αλεξιάδης σύμφωνα με όσα αναφέρει στο antenna.gr.

Είπε επίσης ότι η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη εφαρμογή του, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές.Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι με βάση διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή όποια επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο κάνει δωρεά προς τους φορείς του Δημοσίου για τους πρόσφυγες είτε σε είδος ή υπηρεσία θα είναι χωρίς ΦΠΑ.

Σχετικά Νέα