Ξεκίνησε το Brexit με επιστολή Μέι σε Τουσκ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υπέγραψε χθες την επιστολή που θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της διαδικασίας για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που απαθανατίζει τη Μέι να υπογράφει την επίσημη επιστολή, εννέα μήνες μετά την ετυμηγορία των βρετανών που τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, θα έχει στη διάθεσή της δύο χρόνια για να διαπραγματευτεί τους όρους του διαζυγίου, προτού αυτό τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Μαρτίου του 2019.

Ο Τουσκ σε διάστημα δύο ημερών μετά την παραλαβή της επίσημης επιστολής θα πρέπει να αποστείλει στις 27 χώρες-μέλη ένα προσχέδιο των βασικών γραμμών της διαπραγμάτευσης.

«Τώρα που έχει ληφθεί η απόφαση να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε., έχει έρθει η ώρα να ενωθούμε», αναμένεται να πει η Μέι η οποία σημειώνεται ότι είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με Τουσκ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Άγκελα Μέρκελ
Εν όψει Brexit σημειώνεται ότι η Μέι θα πρέπει να διεκπεραιώσει από τις πιο δύσκολες αποστολές, να καταφέρει να διατηρήσει ενωμένη τη Βρετανία, καθώς επίκειται και το νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Σχετικά Νέα