Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Σεπ 12th, 2017

Ξεκίνησε να «φλέγεται» η Γαλλία για τα εργασιακά – Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία[Βίντεο]

Στους δρόμους βγήκαν οι πολίτες της Γαλλίας κατά του νέου νόμου για τα εργασιακά. «Τεμπέληδες όλης της Γαλλίας ξεσηκωθείτε» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί. Μια απάντηση σε πρόσφατη δήλωση του Μακρόν στην Αθήνα.

Η σημερινή πρώτη μέρα με απεργίες στο Παρίσι και σε 180 ακόμα σημεία της γαλλικής επικράτειας θεωρείται κρίσιμη ημέρα «τεστ» για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προτίμησε να πετάξει για τις γαλλικές Αντίλλες, μακριά από τον θόρυβο των διαδηλωτών.

Την ώρα που ο πρόεδρος Μακρόν ευελπιστεί με την προωθούμενη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων να συμβάλει στη μείωση της υψηλής ανεργίας, τα συνδικάτα από την πλευρά τους κάνουν λόγο για αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με μείωση των εργοδοτικών εισφορών, κατάργηση του κώδικα εργασίας, μεταρρύθμιση των συντάξεων.

Στο μεταξύ, η νεολαία της Γαλλίας που συμμετείχε στις σημερινές διαδηλώσεις, έδωσε το «μήνυμα» ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, καθώς συγκρούστηκε με τις κατασταλτικές δυνάμεις.

Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo