Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Απρ 2nd, 2016

Ξανθός:Τελείωσε η περίοδος απαξίωσης του συστήματος υγείας

5CA3DBC5A2C704D4E0A821518357D189

Η περίοδος απαξίωσης του συστήματος υγείας έχει τελειώσει, διαμήνυσε από την Τρίπολη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνοντας ότι σύντομα θα τοποθετηθούν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η διαδικασία επιλογής προχωρά και την επόμενη εβδομάδα διορίζονται οι νέοι διοικητές στα νησιά του Αιγαίου, στο Κιλκίς και την Αλεξανδρούπολη» διευκρίνισε ο κ. Ξανθός, ο οποίος τόνισε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι «θέλαμε να έχει στοιχεία διαφάνειας και αξιοκρατίας».

Εξέφρασε μάλιστα, την αισιοδοξία ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις διοικητών σε ολόκληρη τη χώρα, «με ανθρώπους που θα έχουν τη βούληση να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας και την τεχνολογική επάρκεια και ετοιμότητα να διαχειριστούν τους περιορισμένους πόρους του συστήματος υγείας, με διαφανή και αποδοτικό τρόπο».

Όσον αφορά τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι οι διοικητές Ιατρικής Υπηρεσίας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να διαχειριστούν αξιοπρεπώς και με διάθεση συνεργασίας τα προβλήματα της καθημερινότητας και σημείωσε ότι γίνεται σχεδιασμός σταδιακής κάλυψης με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό. «Είναι η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια που φέτος θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία» και πρόσθεσε ότι έχει γίνει παρέμβαση για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με πεντακόσια άτομα που θα καλύπτουν όλη την Ελλάδα.

«Η περίοδος της σταδιακής περικοπής και απαξίωσης του συστήματος υγείας έχει τελειώσει» επανέλαβε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «σιγά-σιγά, προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του». Τέλος, ο υπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, πως γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo