Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Νοέ 4th, 2016

Ξανθός:Θα υπάρξει ένα restart στη λειτουργία του κυβερνητικού έργου

4325168bb84db2048160ac6e6495ed23Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την αξιολόγηση και τον ανασχηματισμό.

«Έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα, υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες, πολιτικές, που ο πρωθυπουργός χειρίζεται αυτές τις ημέρες και νομίζω ότι στη συνέχεια θα προχωρήσει μία προσπάθεια να υπάρξει ένα restart, αν θέλετε, στη λειτουργία του κυβερνητικού έργου», σημείωσε ο κ. Ξανθός, απαντώντας σε ερώτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Οι βασικές πολιτικές κατευθύνσεις, προφανώς, δεν αλλάζουν. Τα πρόσωπα, ενδεχομένως, αλλάζουν, αυτό που παραμένει είναι ότι η χώρα δίνει μία μεγάλη και κρίσιμη μάχη να σταθεί με αξιοπρέπεια και ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη». Όπως συμπλήρωσε, «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείσει με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση, να έχουν καλή εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις και στη συνέχεια να γίνει μία σοβαρή παρέμβαση. Αυτή είναι απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, να γίνει επιτέλους μία σοβαρή συζήτηση για την απομείωση και τη βιωσιμότητα του χρέους. Αυτά είναι τα κεντρικά θέματα, τα οποία σήμερα συζητάμε με τους θεσμούς».

«Είμαστε σε μία περίοδο επισφάλειας σε όλο το ευρωπαϊκό σύστημα. Το πού θα οδηγηθούν οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι ένα μεγάλο ζητούμενο. Να βάλουμε σε συνεργασία με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ένα προοδευτικό αποτύπωμα στις εξελίξεις στην Ευρώπη και να αποτρέψουμε να επικρατήσουν ξενοφοβικές μισαλλόδοξες φωνές», κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo